2 maart 2016

André Nijmeijer blijft in eerste groep na drukke damavond

Op 1 maart heeft André Nijmeijer zich in de interne competitie van onze club in de eerste groep gehandhaafd. Daar was een drukke damavond voor nodig.

Eerst haalde hij een partij in tegen Egbert van Hattem. Die had aan remise voldoende om zich te handhaven, terwijl André niet mocht verliezen. Met wit drong André aan, maar de remisegrenzen kwamen niet echt in gevaar door enkele nauwkeurige manoeuvres van de zwartspeler.

Daarna moest een barrage gespeeld worden met Jan Koopman die op gelijke hoogte eindigde met 3 punten uit 5 wedstrijden. Er volgden drie spannende partijen voor de beslissing viel.

In de reguliere partij kwam Koopman onder combinatieve druk te staan, en uiteindelijk volgde ook een fraaie doorbraak ten koste van een schijf voor André. Echter bleek deze onvoldoende voor de winst.

In de eerste sneldampartij had André de winst voor het oprapen na een al te drieste bezetting van de witspeler op het kerkhofveld. De dubbele dreiging die de zwartspeler in het spel kon brengen werd echter niet gevonden.

In de tweede sneldampartij was het wel raak. Uitgerekend in een stand waar Koopman op voordeel kon bogen, ging het mis voor hem. André speelde geraffineerd op een damcombinatie. Met succes.

Direct nadat Jan Koopman de logische vervolgzet had gespeeld zag hij zijn fout in en moest opgeven. Hij zal in de tweede seizoenshelft in de tweede groep de interne competitie voortzetten. Gerrit Krüger zal zijn plaats in de eerste groep innemen.