1 maart 2016

Twente's Eerste bekert verder na overtuigende zege

De eerste ronde van de "Provinciale Beker" van de PODB leverde voor het team van Twente's Eerste weinig problemen op. Tegen en in Nijverdal werd ruim en overtuigend gewonnen: 6-2.

De score werd geopend door Gerrit Draaisma. Tegenstander Erik Eikenaar zette de partij fraai op met een 'Molimard uitval', en zette vervolgens een schijnbaar gezonde 'kerkhofaanval' in. Dit speltype vereist echter veel zorgvuldigheid. Gerrit Draaisma toonde het gevaar aan, en zette zijn tegenstander op schijfverlies door een combinatie te nemen.

Zo stond het al vrij snel op de avond 2-0. Egbert van Hattem had tegen Harrie Hoonhorst het beste van het spel. Maar de ervaren zwartspeler liet zich niet van de wijs brengen en bleef sterke tegenzetten produceren. Na een spannend middenspel kwam hier een gelijkwaardige remise uitrollen: 3-1.

De beslissing viel tegen elven toen André Nijmeijer zijn positionele voordeel tegen Aard Brinkman nauwkeurig verzilverde. De opsluiting van de korte vleugel + de achtergebleven schijf op 45 gingen steeds zwaarder wegen. De witspeler kwam niet meer tot een spannend eindspel: 5-1.

Een hoogstaand duel vochten Wytze Sytsma en Marinus Morsink uit op het eerste bord. De aanvallende zwartspeler bleef lang uitzicht houden op winstkansen, maar Morsink speelde zeer nauwkeurig en glipte op de goede manier naar dam. De zwartspeler kon zijn schijven niet allemaal ongeschonden aan de overkant brengen en moest laat in de avond berusten in remise: 6-2.

Ravenshorst Nijverdal - Twente's Eerste

1. Marinus Morsink - Wytze Sytsma 1-1 (4)
2. Harrie Hoonhorst - Egbert van Hattem 1-1 (2)
3. Aard Brinkman - André Nijmeijer 0-2 (3)
4. Erik Eikenaar - Gerrit Draaisma 0-2 (1)