3 februari 2016

Zeer spannend huisdammerstoernooi. Primo wint weer!

Dinsdagavond 2 februari vond het jaarlijkse huisdammerstoernooi plaats. De editie dit jaar was bijzonder spannend. De top drie onderscheidde zich duidelijk van de rest van het deelnemersveld. Gedurende de avond wisselden ze vaak van koppositie.

Aanvankelijk nam Paul Sangi met positioneel solide spel en een goede beheersing van de combinaties zelfverzekerd de leiding. Het leek er lange tijd op dat meervoudig winnaar Primo Catalina geklopt zou worden. Deze kwam echter in de één na laatste ronde, in een rechtstreeks treffen met Sangi, ijzersterk terug. Een prachtig gespeelde aanvalspartij rondde hij af met een doorbraak voor één schijf. Die dam bleek Sangi te machtig, en hij moest Primo toch nog naast zich dulden.

Het niveau van het toernooi was zeer hoog. Ook Ariel Benhaim toonde zich een positioneel sterke en slagvaardige dammer. Hij kwam uiteindelijk uit op slechts 2 punten achterstand van het leidende duo.

Op eerbiedige afstand finishte Ronald Lindeman als vierde. Hij speelt thuis vaak partijen-op-afstand via de computer. Dat was goed te merken, want ook zijn spel zag er verzorgd en sterk uit.

De 75-jarige Joop Naatje, vaste waarde bij het huisdammerstoernooi, eindigde als vijfde. Debutant Achmed Dal had duidelijk nog wat meer moeite met het damspel, maar speelde wel een paar spannende partijen die lange tijd gelijk op gingen. Hij eindigde als zesde met één remise uit tien partijen.

De eindstand:

1.Primo Catalina 10-16
2.Paul Sangi 10-16
3.Ariel Benhaim 10-14
4.Ronald Lindeman 10-8
5.Joop Naatje 10-3
6.Achmed Dal 10-1