27 januari 2015

Primo Catalina herovert titel huisdammers

Bij het jaarlijkse huisdammerstoernooi van damclub Twente's Eerste heeft Primo Catalina de titel weer terug veroverd. Hij won in een spannende barragepartij van debutant Joi Egwu. Beide dammers wonnen daarvoor alle partijen en speelden remise tegen elkaar. Primo liet in een lange en spannende partij zien dat hij de beste was van de twee, toen zijn tegenstander een schijf niet goed verdedigde. Daarna speelde hij de partij feilloos naar winst.Catalina veroverde de beker terug op Rudy Isenia. Die had duidelijk niet zijn avond, waarin hij begon met drie verliespartijen. De combinaties waren niet aan hem besteed, in plaats daarvan maakte hij zelf de nodige fouten. Isenia kwam in de tweede toernooihelft nog wel terug maar bleef met 6 punten uit 7 partijen steken en eindigde op de vijfde plaats.

Een opvallende prestatie werd er, naast Joi Egwu, geleverd door een andere sterke debutant: Paul Sangi. Hij kwam ook tegen de allerbesten tot (soms zelfs winnend) voordeel, maar zag een paar keer een zetje over het hoofd. Hij eindigde met 10 punten wel op een fantastische derde plaats: 10 uit 7.

In het gewoel van de sterke huisdammers leverde Jan Brughuis een goede prestatie. Zijn goede positiegevoel en rustige spel bracht hem een vierde plaats, met 8 punten uit 7 wedstrijden.

Vaste kracht aan het huisdammerstoernooi Joop Naatje kwam tot een score van 4 uit 7. Jan Haverkate, ook altijd van de partij, ging in de loop van de avond steeds beter spelen maar hij kwam niet verder dan 2 punten. Debutant Gezinus Meyer speelde een paar sterke partijen maar had moeite met de klok, waardoor hij niet tot scoren kwam.

Einduitslag Huisdammerstoernooi Twente's Eerste 2015

1. Primo Catalina 7-13 (winst na barrage)
2. Joi Egwu 7-13
3. Paul Sangi 7-10
4. Jan Brughuis 7-8
5. Rudy Isenia 7-6
6. Joop Naatje 7-4
7. Jan Haverkate 7-2
8. Gezinus Meyer 7-0.