21 januari 2015

Afsluiting seizoen kampioen waardig

De laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Damclub Eelen en Rhaan, werd door het eerste team met klinkende cijfers gewonnen: 9-3. Daarmee was het ongeslagen kampioenschap een feit.

Gerrit Draaisma opende op bord twee de score omdat tegenstander Jelle Sinnema wel heel lichtvaardig het gevaarlijke 12-17 speelde in een klassieke stand. Gerrit hoefde niet lang na te denken en kwam tot groot materieel voordeel. Omdat het ook tot een dure doorbraak niet meer kwam voor de zwartspeler, was de partij snel ten einde.

Aan bord één haalde Egbert van Hattem groot positioneel voordeel tegen Jan Bargmann. De topzware linkervleugel werd hem fataal. Een schijfoffer zorgde amper voor verlichting waarna de witspeler terecht opgaf.

Op bord zes trok Geert Engels een nadelig eindspel over de remisestreep tegen Willem Fokkert, waarna de overwinning vrijwel zeker gesteld was. Die kwam een klein uur later daadwerkelijk in de pocket toen Jan Koopman op bord drie de twee punten opeiste. Dat duurde langer dan gedacht want in het begin van de partij toonde hij zich al veel sterker dan Bennie Hendriks en kwam hij een schijf voor. In plaats van de schijfwinst te behouden, werd het toch weer gelijk. In het eindspel toonde Jan Koopman alsnog het niveauverschil aan en won hij met overmacht.

Captain Gerrit Kruger speelde, wederom met solide centrumspel, een oerdegelijk remise tegen J. Bartels. Hetzelfde resultaat was er voor Gert-Jan van den Berg die zijn tegenstander Nico Attasio de stuipen op het lijf joeg met een verrassende damcombinatie. Helaas kon de dam met gelijk spel worden afgenomen. In het vervolg had Attasio nog danig last van een achtergebleven schijf, maar na twee wederzijdse twee-om-twee ruilen, werd de vrede getekend.


Damclub Eelen en Rhaan - Twente's Eerste

1. Egbert van Hattem - Jan Bargmann 2-0 (2)
2. Gerrit Draaisma - Jelle Sinnema 2-0 (1)
3. Jan Koopman - Bennie Hendriks 1-1 (4)
4. Gerrit Krüger - J. Bartels 1-1 (5)
5. Gert-Jan van den Berg - Nico Attasio (6)
6. Geert Engels - Willem Fokkert 1-1 (3)